//

«Українська ікона як знак культурного єднання Сходу і Заходу»

3 травня в УКУ мистецтвознавець Дмитро Горбачов прочитає лекцію «Українська ікона як знак культурного єднання Сходу і Заходу». Вона присвячена взаєминам двох європейських культур: православної української і західноєвропейської католицької. До уваги буде взято іконописне мистецтво України від Аліпія Печерського (ХІ-ХІІ ст.) до Григорія Левицького (XVIII ст).

 

Дмитро Горбачов спеціалізується на історії та теорії образотворчого мистецтва. Він є організатором багатьох виставок в Україні та за кордоном, консультант аукціонів «Крісті» й «Сотбіс».

 

Лекція розпочнеться о 16:00 у конференц-зал Філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35 а). Деталі на сайті УКУ.

 

Довідка.

Дмитро Горбачов – професор, мистецтвознавець, спеціалізується на історії та теорії образотворчого мистецтва. До широкого кола його зацікавлень належить мистецтво доби бароко ХVII-XVIII ст., романтизму та реалізму XIX ст., сецесії та авангарду 1900-1930 р.р. Він є організатором  багатьох виставок в Україні і за кордоном, консультантом аукціонів «Крісті» й «Сотбіс».

Професор Горбачов – людина надзвичайно творча, тому будь-які громіздкі знання одразу перетворює на якісні книги та майстерно зроблене кіно. Серед відзнятих фільмів нам відомі «Малевич селянський», «Школа спектралізму», «Вперед, вперед сингали!», цикл «Мистецтво світу – внесок України» та інші.

 

Прес-служба УКУ