//

«Тверезе Прикарпаття» - вісник підкомісії «За тверезість життя» Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

На початку цього тижня світ побачив перший номер вісника підкомісії «За тверезість життя» Івано-Франківської архієпархії УГКЦ «Тверезе Прикарпаття».


Цей вісник – це ніщо інше, як скромна спроба працівників підкомісії «За тверезість життя» та всіх небайдужих людей донести до нашого славного українського народу правду про те, що дароване нам самим Творцем життя заслуговує на те, щоб його прожити гідно. А це можливо лише плекаючи в житті чесноту тверезості. «Це друковане видання аж ніяк не має на меті зомбувати і закликати народ до цілковитої стриманості та повної відмови від алкогольних напоїв», – підкреслює головний редактор вісника, додаючи що цей вісник «лише прагне допомогти «засмакувати» тверезе життя, від якого безпосередньо залежить щастя та добробут не тільки поодиноких людей та їх сімей, але й добробут та розквіт як Батьківщини, так і нашої Церкви».


Головний задум, який надихнув на ідею створення цього вісника, полягав  у тому, щоб донести до якомога більшої кількості жителів прекрасного краю – Прикарпаття - Добру Звістку про саму людину, її високу гідність зватись сином - дочкою Всевишнього і про те, що становить реальну загрозу для духовного та тілесного життя та здоров’я людини. Намагання донести промінчик надії до тих, хто, попавши в тенета залежностей, втратив будь-які сподівання на видужання та повернення до повноцінного життя у Бозі, послужило тією необхідною додатковою силою, завдяки якій це скромне видання побачило світ.


Випуск цього вісника також тісно пов'язаний з проголошенням папою Венедиктом XVI  Року віри: «адже поглибити, переосмислити і жити згідно з вірою в Воскреслого може лише той, хто в житті зберігає найбільші Божі дари, якими для усіх нас є свобідна воля та тверезий розум», – ідеться в вступному слові редактора.


Для тих, хто поневолений тенетами алкогольної та інших залежностей, на початку Року віри автори звертаються до поневолених недугою пияцтва такими словами: «Господь більшій за вашу недугу, лише повірте в це і віддайте йому ваші болі та страждання!». А до тих, хто хоче зробити свою віру більш дієвою та плідною, звертаються наступними словами: «якщо на вашому шляху Господь пошле людину, яка власними силами не може впоратись з проблемою пияцтва, то не забувайте, що ви маєте той унікальний шанс стати для потребуючого добрим самарянином, який в руках Провидіння може стати останньою і спасительною «соломинкою». Подати руку допомоги тим, кого всі стороняться, – це дати можливість все ж таки відчути стражденному реальну Божу присутність та любов. Тому не забуваймо ніколи про це!».


Вісник вийшов на 8-ми сторінках газетного формату, тиражем 2000 примірників. Серед головних рубрик слід виділити наступні: «Небайдужі про важливе», «Коротко про важливе», «Це вже наша історія або новини підкомісії» та «Сторінка надії».


«Лише тверезий розум здатний подивитись і оцінити все навкруги так, як це було задумане самим Творцем. Життя варте того, щоб його прожити гідно! Наше мальовниче Прикарпаття та його красу ми зможемо по-справжньому побачити і оцінити як дарунок Божий лише тоді, коли в житті плекатимемо чесноту тверезості, яка допоможе здійснити в житті наше життєве покликання, спричиняючись до розбудови Царства Божого вже “тут і тепер”», – ідеться в першому номері вісника «Тверезе Прикарпаття».


Інформаційна служба підкомісії «За тверезість життя» Івано-Франківської aрхієпархії УГКЦ