//

«Ця різниця в Літургії - є нашим багатством, нашою дорогоцінністю» – Архиєпископ Циріл Василь

На запрошення Високопреосвященного Карла Лібераті, Архиєпископа Папської прелатури в м. Помпеї, з нагоди тижня «за єдність християн», 23 січня 2011 року в базиліці санктуарію Пресвятої Діви Марії Святої Вервиці у Помпеї була відслужена Божественна Архиєрейська Літургія яку очолив Високопреосвященний Архиєпископ Циріл Василь секретар Конгрегації Східних Церков, у співслужінні Високопреосвященнішого Карла Лібераті, Архиєпископа Папської прелатури в м. Помпеї, капелана для українців у Помпейській єпархії о. Андрія Євчука, ректора цого санктуарію монс. Сальваторе Акампора, о. Петра Козака, о. Mykhailo Vasil’, o. Marko Durlak, o. Martin Mihal’, диякона Юрій Смакоуса (селезіянин), а також італійських священиків.

 

Архиєрейська Літургія у Східному обряді супроводжувалася співом студентів Української Папської колегії Святої Покрови з м. Риму.

 

Окрім української греко-католицької громади яка вже традиційно, понад десять років, збирається на недільні богослужіння, спільно прийшли помолитися біля 2000 вірних Латинського обряду.

 

У проповіді Владика Циріл Василь зазначив, що цю Літургія у Східному обряді з нагоди тижня за єдність християн можна вважати як «зустріч у вірі». Також добавив «людина може створювати поділи, але Христос об’єднує». Потім додав: «Согодні звертаємося до Богородиці у особливий спосіб.В неї, як матері Церки і яка одинаково почитувана як на Заході так і на Сході, просимо за єдність всіх християн».

 

У свою чергу єпископ Карло подякував за прекрасну можливість молитися Божественну Літургію у Східному обряді, а також зокрема подякува українцям які, часто перебуваючи в італійських сім'ях дають добрий приклад молитви і свідчення Віри.

 

За повідомленням прес-служби громади м. Помпеї УГКЦ

 

 

Довідка:

Українські Богослужіння в м. Помпеї відбуваються кожної неділі o 10 годині та кожної суботи о 16 годині:

presso Santuario della Beata Vergine del Rosario

Capella S. Giuseppe Mascatti
Piazza Bartolo Logo,1
80045 POMPEI (NA)
Rev. do Andriy Yevchuk (Cappellano per gli Ucraini a Pompei)

Ogni Domenica ore 10.00 ed ogni sabato ore 16.00 Divina Liturgia in rito bizantino-ucraino

Джерело: www.ugcc.org.ua