//

«Тобі – Небесній Матері» - відбулася велопроща

Традиційно у другу неділю місяця травня молодь спільнот «Обнова» та «Еммануїл» під духовним проводом о. Йосафата Фітеля ЧСВВ – ігумена монастиря Царя Христа в м. Івано-Франківську, з благословення Преосвященного Владики Володимира (ВІЙТИШИНА) – Єпископа Івано-Франківського УГКЦ та за сприяння Івано-Франківської облдержадміністрації відбулася вело проща: Івано-Франківськ – Гошів під гаслом «Тобі – Небесній Матері». У ній взяли участь 54 молодих людей. Метою прощі було духовне і фізичне збагачення нашої молоді, вияв віри й любові до Господа Бога і Божої Матері. З молитвою за молодь, край, Україну і Церкву молодь вирушила на Ясну Гору до Гошева. Проща, що мала характер молитви, покути і очищення, увінчалася плодами живої віри. Усі учасники виявляли один до одного увагу і обдаровували молитвою один за одного.

 


У неділю усі молоді паломники по-особливому пережили Божественну Літургію. Приступивши до святих тайн, по Службі Божій кожен посвятив себе Пресвятій Богородиці. Отець Йосафат, що супроводив їх у цій прощі, підкреслив важливість цієї жертви і посвяти для добра України, Церкви й українського народу. Він заохотив їх бути знаками надії, пам’ятаючи про те, що Христос воскрес із мертвих і переміг зло добром. Особливу вдячність отець висловив Костянтину Попову і Анні Заячківській головам спільнот «Обнова» та «Еммануїл». Також особлива вдячність ігумену Гошівського монастиря о. Дам’яну Кастрану ЧСВВ  і кожному, хто з вірою і любов’ю до Бога і Божої Матері єднався з прочанами у спільній молитві. Нехай ваші чисті, сповнені любові до Бога і Божої Матері серця, ніколи не загаснуть у служінні Богові та ближньому.

 

З радісним, оптимістичним настроєм, в дусі миру і спокою, незважаючи на важкі кліматичні умови, проходила уся проща. Усі прочани приїхали на Ясну Гору, щоб там перед чудотворним образом Матері Божої скласти Їй свою любов і готовність у поширенні Божого Царства на землі, зокрема серед молоді. Спільно вклякнувши перед Богородицею, кожен в тишині промовляв своє дитинне слово: «Тобі – Небесній Матері».

 

За повідомленням прп. о. Йосафата Фітеля, ЧСВВ – ігумена монастиря Христа Царя в м. Івано-Франківську.

 

Джерело: www.if-eparchia.org.ua