//

«Тиждень духовності» у школах та дошкільних дитячих установах

З ініціативи Катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії, на базі Жовківського відділу освіти, 20 лютого 2012 року відбулася зустріч голови комісії о. Михайла Микити із методистами відділів освіти, які відповідають за викладання у школах предмета «Християнська етика» та методистів з дошкільного виховання шести районів єпархії та м. Червонограда.

 

На зустрічі була обговорена програма організації та проведення «Тижня духовності» у школах та дошкільних дитячих установах, який відбудеться з 19 по 26 березня 2012 року. Заходи спрямовані на відзначення Року християнського покликання мирян, року Святих Таїнств та 120-річчя з дня народження патріарха Йосифа Сліпого.

 

Тематика «Тижня духовності» передбачає щоденну спільну молитву учнів, учителів, батьків під проводом священника з певним наміренням, Великопосні науки, духовні вечори, бесіди, молитву Хресної дороги, перегляд фільмів на християнську тематику, виставки творчих робіт «Моя родина-Божий дар», майстер-класи з виготовлення писанок, зустрічі старшокласників з представниками монаших спільнот, прощі.

 

Було обговорено і запропоновано для використання учнівською молоддю та дітьми тексту «Хресної дороги», проведення реколекцій для вчителів різних категорій та вихователів ДНЗ на базі пансіонату «Ровесник» (м. Червоноград), відзначення Дня катехита (29 вересня 2012 р. у Крехові), організація роботи літніх християнських таборів.

 

Започаткована форма зустрічі буде продовжуватися і надалі з метою координації роботи по формуванню у дітей та молоді високоморальних якостей, патріотичної та громадянської свідомості, ціннісних орієнтирів, які ведуть людину шляхом пізнання Істини, Добра, Краси.

 

 

Повідомила Стефанія Сліпець
методист районного відділу освіти

 

 

Представлено програму «Тиждень Духовності» для дошкільних закладів у м. Червонограді

16 лютого 2012 року у дошкільному навчальному закладі № 9 м. Червонограда відбувся семінар для вихователів-методистів 14-ти садочків м. Червонограда, м. Соснівки та селища Гірник з питань християнського виховання дітей дошкільного віку. Семінар організовано з ініціативи о. Михайла Микити, голови Катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії.

 

Під час семінару було представлено програму проведення «Тижня Духовності» у дошкільних навчальних закладах, підготовану педагогічним колективом ДНЗ № 9. Серед запропонованих заходів: щоденні заняття на тему християнського виховання для дітей усіх вікових груп, спільна молитва, перегляд мультфільмів про 10 заповідей Божих, Притчі Христові та ін., вивчення пісень. Усі матеріали передано методистам для подальшого опрацювання.

 

Обговорювали також напрямки постійної духовної опіки дошкільних навчальних закладів священиками місцевих парафій в рамках нещодавно підписаної угоди між міським відділом освіти і духовенством. Передбачено щомісячні тематичні заняття для дітей за участю священиків та черниць, зустрічі з педагогічними колективами та батьками.

Повідомила
Наталія Валеріївна Дмитрук
Вихователь-методист ДНЗ № 9

 

 

Джерело: www.sokaleparchy.org.ua