//

«Слідами Відкуплення» на Східній Україні

6 березня 2012 р. брати-редемптористи відвідали з Хресною дорогою Дашківську середню школу в с. Деменки Кобеляцького р-ну Полтавської області за сприяння о. Романа Валявки, сестер Милосердя – с. Софії Клімовської, с. Магдалини Чугайди – та місцевої адміністрації.

 

Опісля ж смт. Покотилівку Харківської області, де розташовані церква та монастир василіян, в якому братів прийняли о. Йосиф Щур і о. Тадей Годованець.

 

7 березня 2012 р. місійна група прибула в Донецьк. Ці відвідини відбулися за сприяння вл. Степана (Меньок), який гостинно прийняв братів.

 

Роздуми над Христовими страстями були проведені братами в духовно-культурному центрі при катедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці. У спільній молитві взяли участь священики, сестри-служебниці та парафіяни.

 

8 березня брати разом з о. Василем Пантелюком, канцлером Донецько-Харківського екзархату, і с. Вірою Курищук, СНДМ організували молитву-роздуми над Хресною дорогою у Донецькому СІЗО № 5. Це єдиний слідчий ізолятор у цьому місті. В’язнів, як чоловіків, так і жінок, зібрали в їдальні. Всього зібралось близько 100 чоловік. Велика подяка всім, хто спричинився до молитовної зустрічі з ув’язненими!

 

Джерело: cssr.lviv.ua / www.ugcc.dn.ua