//

«Слідами святого Йосифа». Проща паризьких батьків

Вчитися від святого Йосифа бути добрим татом. Такою була мета прощі батьків сімейств з Паризької архидієцезії, яку вони здійснили в суботу, 19 березня 2011 р., на запрошення місцевого архиєпископа кардинала Андре Вен-Труа. Ініціатива була організована в рамках дієцезальної програми «Парафії на місії: сім’я та молодь». Пригадаємо також, що у Французькій Церкві триває Рік сім’ї.

 

В дусі великопосного оновлення та навернення, маючи перед очима постать святого Йосифа Обручника, паризькі батьки застановлялися над темою свободи подружньої любові, роздумували про відведену їм роль захисників та опікунів сімейного гнізда, а також – про свої завдання у церковному вимірі.

 

Проща розпочалася в храмі святого Йосифа з Кармелю проповіддю та призадумою над темою батьківства. Звідти прочани вирушили вулицями французької столиці до храму святого Йосифа Ремісника, де відбулася урочиста архиєрейська Служба Божа, після якої паломницька процесія прибула до базиліки Пресвятого Серця Ісуса, де розпочалося чування, завершене цілонічною Євхаристійною Адорацією.

 

Джерело: Радіо Ватикан