//

«Саме через єдність Церкви світ може побачити присутність Царства Божого між нами», – Блаженніший Святослав

25 листопада у Загребі (Хорватія) завершується щорічна зустріч єпископів Східних Католицьких Церков Європи. Ієрархи 14 Східних Католицьких Церков Європи зібралися у столиці Хорватії, щоб зокрема обговорити такі теми: «Другий Ватиканський Собор та Східні Католицькі Церкви», «Катехизм УГКЦ», «Кодекс канонів Східних Церков» і «Програма святкувань Року віри у Східних Католицьких Церквах».

 

23 листопада, після пленарного засідання, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія в соборі Святих Кирила і Методія, який розташований біля Трьохсвятительської греко-католицької семінарії. Богослужіння очолив Блаженніший Святослав. З ним співслужили Владика Микола (Кєкіч), Правлячий єпископ Криживецької єпархії, Архиєпископ Циріл (Василь), Секретар Конгрегації для Східних Церков, та архиєпископи і єпископи Східних Католицьких Церков Європи.

 

У проповіді Глава УГКЦ привітав усіх присутніх і наголосив на важливості зустрічі всіх єпископів у стольному місті Хорватської республіки, що є видимим знаком єдності. Ця єдність є важливим елементом у намаганні опрацювати спільну стратегію дій Церкви у ділянці нової євангелізації.

 

24 листопада відбулася зустріч єпископів з президентом Хорватії п. Іво Йосіповичем. А після чергового пленарного засідання відбулася спільна Архиєрейська Божественна Літургія у марійському відпустовому місці в м. Бистриця. Після Богослужіння Блаженніший Святослав відслужив поминальну панахиду за жертви Голодомору в Україні. У спільній молитві взяв участь Надзвичайний Посол України в Хорватії п. Олександр Левченко.

 

Департамент інформації УГКЦ