//

«Роль мирян в житті і посланництві Церкви». В Канаді тривають засідання Синоду Єпископів УГКЦ

Як ми вже інформували, від 9 до 15 вересня 2012 року в канадському місті Вінніпезі під проводом Блаженнішого Святослава Шевчука триває Синод Єпископів УГКЦ. Як відомо, причиною проведення синодальної зустрічі на Американському континенті є відзначення 100-річчя приїзду до Канади першого українського греко-католицького владики блаженного Микити Будки.

 

Тема Синоду, у роботі якого беруть участь 38 єпископів з України та діаспори, «Роль мирян в житті і посланництві Церкви». Коментуючи її під час прес-конференції у Києві, що відбулася 28 березня 2012 р., Глава УГКЦ зазначив, що «у Церкві жодна людина не може стояти осторонь, байдуже склавши руки і дивлячись, як працюють інші. Діяльність членів Церкви має бути такою, як членів людського тіла: кожен мусить працювати, щоб тіло було здорове. Навіть під час сну кожна частина людського тіла повинна виконувати свою функцію. Тож так само всі вірні повинні брати участь у житті Церкви».

 

Перший офіційний акт цьогорічного Синоду Єпископів, як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, відбувся у неділю, 9 вересня 2012 р., у храмі Святого Йосифа у Вінніпезі, в якому перебувають мощі блаженного священномученика Василя Величковського. Синодальні отці склали присягу на дотримання таємниці та помолилися про поміч Святого Духа у своїй роботі. Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, очолив Молебень до Святого Духа. Текст присяги від імені присутніх зачитав найстарший за єпископськими свяченнями владика Василь Лостен, вислужений Єпарх Стемфордський (США).

 

Джерело: Радіо Ватикан