//

«Рік Місії» на Філіппінах

 «Усіх філіппінських католиків закликаємо стати свідками Христа у суспільстві, поширювати Євангеліє у світі, відновити священичу посвяту християнській місії і провадити усіх християн до свідчення Христової любові у їх житті»,– такими словами Конференція католицьких єпископів Філіппін звернулась до вірних з нагоди початку «Року Місій», який проводиться на відзначення 80-ої річниці Папського місійного товариства.


Як повідомляє портал Vatican Insider, в рамках «Року Місій» на Філіппінах заплановано проведення Великого фестивалю місій 18-20 квітня у м. Маракі. Це – найважливіша урочистість у цьому році, яка буде присвячена поширенню Євангелія у світі та зусиллям філіппінських християн у суспільстві.


Як повідомило агентство AsiaNews, місійний рік стартував за кілька днів після проведення процесії Чорного Назарянина у Манілі. Близько 8 мільйонів осіб взяло участь у процесії, не зважаючи на можливі терористичні атаки ісламських екстремістів.


Як зазначив президент Католицької асоціації мирян-місіонерів, процесія Чорного Мирянина показала глибоку релігійність філіппінців. Однак він наголосив, що вірою неможливо жити на особистому чи приватному рівні, але її слід передавати світові. «Філіппінські католики повинні перекласти свою віру на соціальну відповідальність. Вони можуть демонструвати свою віру між людьми лише шляхом своєї діяльності»,– зазначив він.


У пастирському зверненні Архиєпископ Хосе Палма, глава Єпископської конференції, зазначив: «Я надіюсь, що це буде благодатний рік, відзначений оновленим ентузіазмом для відданого служіння Христових учнів».