//

«Парафіяльні зустрічі» зосередились на тому, як розпізнавати фальшивих «духовних вчителів»

«Парафіяльні зустрічі, які організовує Комісія УГКЦ Справедливість і Мир, відбуваються вже впродовж другого місяця у різних парафіях Львівської Архиєпархії. Цього тижня відбулися чергові зустрічі у рамках цього проекту. 7 листопада у середу, у присутності парафіяльної спільноти м. Пустомити на Львівщині, п. Зенон Боровець, катехит, доцент НУ «Львівська Політехніка» провадив зустріч на тему «Сучасні секти, фальшиві духовні вчителі. Як їх розпізнати? Проблеми та вирішення».


«Нас намагаються постійно розділити, роз᾽єднати. Ця «сатанинська стратегія» є відомою вже давно. Наша активність і небайдужість є альтернативою. Тіло і Кров Господня, якою освячуємось є нашою силою і нашою надією. Пресвятою Євхаристією ми спасаємось. Святими Тайнами ми осягаємо спасіння через віру і діла. Хто їх заперечує і виправдовується своєю мудрістю, не визнаючи церковного життя і єдності Вселенської Церкви, потребує наших молитов і доброго християнського прикладу життя».


Усі присутні мали можливість задавати питання та дискутувати на дану тематику. Доповідач ґрунтовно пояснив принципи виникнення та функціонування вже існуючих та новоутворених сект, зокрема тих, які діють в Україні. Мова йшла про небезпеки та існуючі деструктивні «псевдодуховні спільноти» у нашій Церкві, серед яких покутники, догналівці, ковпаківці і інші. Обговорювалися спроби та намагання протидії таким небезпекам на парафії.


У переддень, 6 листопада, п. Зенон Боровець мав також зустріч із молоддю у рамках заходу «Парафіяльні зустрічі» при храмі св. Олексія у м. Львові. Тематикою зустрічі були небезпеки духовного зросту християнина, визначення головного ворога для України та для кожної парафії, спільноти і особи зокрема. Доповідач зосередився на проблематиці шкідливих звичок та їх впливу на особу і на способи протидії їм. Зустрічі завжди відбуваються у поєднанні із молитвами добового кола Церкви, тобто із літургією, вечірнею чи іншими моліннями.
У контексті патріаршого послання «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом» та згідно вересневих постанов Синоду Єпископів УГКЦ, Комісія УГКЦ Справедливість і Мир намагається через «Парафіяльні зустрічі» оживити парафіяльне життя. Для цього організовуються такого роду зустрічі, які служать ініціативою для активізації служіння та діяльності мирян на парафії із ціллю взаємного збагачення та обміну талантами, всеохоплюючого зросту особи та парафіяльної спільноти.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир