//

«Один день ’33-го. Їжа Голодомору»

У середу, 2 листопада Спілка української молоді в Україні проведе акцію «Один день ’33-го. Їжа Голодомору».


В цей день юнацтво Київської міської організації «СУМ в Україні» частуватиме перехожих стравами, які споживали українці під час Голодомору 1932-1933. Діти пригощатимуть усіх охочих, щоб нагадати людям про геноцид.


Серед наїдків: 
• затируха – рідке пійло: вода і трішки грубо змеленого борошна (затірка);
• коржаники – тертий буряк і листя;
• блюваки – млинці з гнилої картоплі з домішками;
• волок – варена лобода або інший бур’ян.


Події передуватиме прес-конференція з нагоди презентації книги для дітей про Голодомор  «Зернятко надії». Це збірка художніх творів, у якій вміщені прозові та поетичні твори, які допоможуть дитині дізнатися про Україну 1932-1933 років. Тексти відібирали за допомоги педагогів та психологів-консультантів


Ви зустрінетесь із авторами книги:  упорядником Людмилою Юрченко та кандидатом психологічних наук Людмилою Гридковець. Вони розкажуть про спробу допомогти дорослим провести дитину через ті страшні часи, не травмуючи її психіки страшними подробицями та недосяжними для дитячого розуміння поняттями.


Видання схвалило Міністерство освіти і науки для використання у школах.

 

Нагадаємо, що з ініціативи Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 років 26 листопада 2011 року відбудеться всеукраїнський меморіальний захід у Києві біля Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів», пройдуть вшанування у всіх містах країни. О 16-й годині 26 листопада – загальнонаціональна хвилина мовчання, під час якої мільйони українців запалять свічки біля Меморіалів Голодомору та на вікнах своїх домівок.

 

Дата і час зустрічі: 2 листопада 2011 р., 11.00
Місце: м. Київ, вул. Ярославів Вал 9
Акредитетуйтеся, будь ласка, за номером 097 64 79 864 – Іванка Кобєлєва.