//

«Нова Галичина» – не під патронатом Церкви, – УГКЦ

У Львівській Архиєпархії Української греко-католицької церкви заявили, що Церква прямого стосунку до благодійного фонду «Нова Галичина» не має. Про це у коментарі журналісту «Нашого репортера» повідомив канцлер Львівської Архиєпархії УГКЦ отець Сергій Ковальчук.

 

«Прямого стосунку до цього благодійного фонду греко-католицька церква не має. У нас справді були спільні акції, але до Владики Ігоря часто приходять як громадські організації, так і звичайні парафіяни і просять: Отче, благословіть на добру справу, а потім кажуть, що вони працюють під патронатом церкви, але ж насправді це – зовсім різні речі», - повідомив о. Сергій Ковальчук.

 

Нагадаємо, на останній сесії Львівської міської ради «за» ухвалу про надання фонду «Нова Галичина» ділянки площею 0,25 га на вулиці Івана Франка у Львові проголосував 51 депутат (всі з фракції ВО «Свобода»). Василь Павлюк особисто агітував депутатів голосувати за це питання: «Ці люди не робитимуть там бізнесові речі, а благодійний фонд», – заявляв під час сесії секретар Львівської міської ради.

 

Натомість, депутати від інших фракцій стверджували, що таке рішення незаконне.

 

У коментарі журналістам секретар Львівської міської ради Василь Павлюк (фракція ВО «Свобода» - ред.) заявив, що Українська греко-католицька церква має безпосередній стосунок до фонду «Нова Галичина». «Я знаю, що співзасновниками, чи співпрацюють з ними, я знаю, що греко-католицька церква працює, зокрема церква Юра. Я знаю, що вони дуже багато допомагали, зокрема, пологовому будинку, в Винниках дитячому садочку», – заявив Василь Павлюк в інтерв’ю телеканалу новин 24. Натомість, під час розслідування журналістів з’ясувалось, що фонд «Нова Галичина» зареєстрований у квартирі його керівника Віталія Копчуня, а інші відомі благодійні організації Львова вперше про нього чують.

 

В свою чергу, міський голова Львова Андрій Садовий наклав вето на ухвалу про надання ділянки фонду «Нова Галичина».

 

Джерело: ZAXID.NET