//

«Нашим завданням було висловити, що ми сповідуємо», - о. Тарас Барщевський

«Нашим завданням (під час написання Катехизму, - Ред.) було висловити, що ми сповідуємо, коли говоримо про Богоявлення чи інше свято, але не вдаватися до деталізації. Ми дуже швидко помітили, що неможливо перечислити всіх звичаїв, але потрібно зберегти цю ідентичність, цю специфіку. Катехизм, з одного боку, не має стерти гарних звичаїв, не має їх відкинути, а, з іншого - не має намагатися накинути якісь із них», - відзначив о. Тарас Барщевський, секретар Катехитичної комісії з написання Катехизму УГКЦ.

 

На запитання, наскільки в Катехизмі враховано  етнічні, культурні, історичні та національні моменти, о. Тарас відповів, наводячи приклад: «В Україні існує звичай вирізати хрест із льоду, але в Бразилії ви його не виріжете. Отже, вирізання хреста з льоду не може бути складовою частиною віри. Пасха не у всіх країнах випадає на весну. Не можна так висловитися: «Весною на Пасху…».

 

Пригадуємо, що 24 червня у Львові (Львівська духовна семінарія, вул. Хуторівка, 35) відбудеться презентація Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха». Робоча група під проводом Патріаршої катехитичної комісії працювала над створенням Катехизму майже 10 років. Книга складається з трьох основних частин: «Віра Церкви», «Молитва Церкви» і «Життя Церкви».

 

Запрошуємо журналістів на цю подію (початок о 12.00). Після завершення презентації у приміщенні семінарії відбудеться прес-конференція Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ.

 

Просимо працівників ЗМІ акредитуватися за тел.: 0677821823, або ел. адресою: i.ryzhan@gmail.com.

 

Для Департаменту інформації

Іванна Рижан