//

«Наша мета – бути голосом українського громадянського суспільства», – Блаженніший Святослав про візит делегації ВРЦіРО до Брюсселя

«Наша мета – бути голосом українського суспільства, щоб заявити про євроінтеграційні прагнення громадян України», – сказав Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви під час зустрічі членів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Президентом України, яка відбулася 21 березня в приміщенні Адміністрації Президента. При цьому Глава УГКЦ висловив думку, що голос громадянського суспільства є дуже важливим для Європи.

 

Це твердження Блаженніший Святослав зробив, говорячи про візит делегації ВРЦіРО до Брюсселя, який мав розпочатися саме сьогодні. Предстоятель УГКЦ підкреслив значення представництва ВРЦіРО у структурах Європейського Союзу. «Дуже важливо бути присутніми в європейських структурах для того, щоб там був почутий голос українських Церков», – сказав Блаженніший Святослав. При цьому він розповів, що такі представництва при ЄС має Апостольська Столиця, Російська Православна Церква та інші релігійні організації світу.

 

Глава УГКЦ зауважив, що зустріч членів Всеукраїнської ради Церков із керівниками євроструктур у Брюсселі не скасовано, а перенесено на пізніший термін.

 

Навіть більше, на квітень, за його словами, передбачені поїздки представників ВРЦіРО до Сполучених Штатів Америки та Канади, де також мають відбутися зустрічі на найвищому рівні.

 

Департамент інформації УГКЦ

Фото: www.president.gov.ua