//

«Молода Просвіта» дбає про природне довкілля

«Господь сотворив Землю прекрасною! Кожна рослина і тварина – витвір мистецтва. Але людська діяльність часто є бездумною і невідповідальною, тому забруднення довкілля  – це одна із ключових проблем третього тисячоліття. Сьогодні відповідальність за чистоту навколишнього середовища лежить на кожному із нас. Будьмо свідомими цьому!» – з таким закликом виступає Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Молода Просвіта».

 

«У зв’язку із нераціональним і надмірним використанням поліетиленових пакетів, вагомо забруднюється навколишнє середовище. Тому, аби якимось чином вплинути на це – повідомляє голова ІФОО «Молода Просвіта» Бардяк Євгенія – у рамках проекту «Проведення заходів, спрямованих на зменшення використання у побуті мешканцями Івано-Франківська одноразових поліетиленових пакетів», який підтримує Посольство Королівства Норвегії в Україні».

 

Протягом листопада цього року «Молодою Просвітою» буде здійснено ряд просвітницько-практичних акцій:

 

1) виготовлено та розміщено у торгових точках та на інформаційних стендах міста плакатів із закликом до споживачів використовувати пакети із органічного матеріалу, зменшити використання поліетиленової продукції та деякими корисними порадами щодо цього (див. додаток);

 

2) замінено  у деяких супермаркетах міста поліетиленові пакети на паперові (до повного використання паперових пакетів, виготовлених у рамках проекту), на яких буде розміщено заклик до споживачів використовувати пакети із органічного матеріалу та зменшити використання поліетиленової продукції;

 

3) показ на центральній площі обласного центру документального фільму про забруднення навколишнього середовища;

 

4) проведено збір поліетиленового та іншого сміття на берегах річок;

 

5) відбудеться збір підписів від мешканців Івано-Франківська та громадських організацій під відкритим листом-зверненням до власників бізнесу роздрібної торгівлі про скасування вільного розповсюдження одноразових поліетиленових пакетів у торгових закладах та встановлення на них мінімальної ціни 5-10 копійок.

 

«Зробимо бізнес соціально та екологічно від відповідальним!», - закликають молоді просвітянці. Усі, хто бажає залишити свій підпис у підтримку екологічної ініціативи «Молодої Просвіти», можуть звертатися за адресою вул. Грушевського, 18 Народний дім «Просвіта» щодня від 8.00 до 20.00 год. Лист знаходиться у чергового. Якщо Ви бажаєте отримати вищезгадані плакати або додаткову інформацію, то звертайтесь за номером (0342) 540609».

 

Бюро УГКЦ з питань екології вітає екологічну ініціативу «Молодої просвіти» і закликає всіх небайдужих до стану природного довкілля ставитись до нього більш по дружньому у своєму щоденному житті, зокрема ж зменшити використання поліетиленових пакетів та відповідно сміття, яке сотні років не розкладаючись може залишатися раною на тілі Божого створіння - землі.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології