//

«Ми - гілки на істинній виноградній лозі, якою є Ісус Христос», - Глава УГКЦ у Львові

«Кожен, хто переступає поріг цієї святої обителі, відчуває особливий трепет у душі. Адже монастир Святого Онуфрія відіграв надзвичайну роль в історії УГКЦ та нашого народу. Він пов’язаний із постаттю мого попередника - Митрополита Андрея (Шептицького)», - сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, 1 серпня 2012 року під час проповіді в день празника Преподобної Макрини, сестри святого Василія Великого, у храмі Святого Онуфрія у Львові.

 

За словами Блаженнішого Святослава, «стоячи на святому місці, яким є цей монастир, ми споглядаємо на таїнственне й величне діло Боже, як колись Мойсей бачив купину, яка горить і не згоряє». «Коли я переступив поріг цього храму й побачив сестер, які чекали на мене в білих шатах, з усміхненими обличчями, - продовжив Глава УГКЦ, звертаючись до присутніх, - я подумав про те, що Божа любов опалила їх і сповнила величезною незбагненною силою Святого Духа».

 

Крім того, Предстоятель Церкви наголосив на тому, що ми є гілками на істинній лозі, якою є сам Ісус Христос, тому кожен із нас повинен бути робітником у винограднику й не занедбувати своє життя, плекаючи плоди, яких очікує від нас наш Спаситель. Адже «кожного з нас Господь кличе до святості й християнської досконалості, незалежно від того, у який момент життя ми почули той заклик». Також у проповіді він сказав про те, що свята Макрина є особливим прикладом тої людини, яка відповіла на покликання, залишивши все, що минає, і почала змагатися за дар, який обіцяв дати їй і всім нам Христос і Спаситель. Відтак Блаженніший Святослав здійснив обряд монашого постригу та обряд монаших облечин.

 

Від імені УГКЦ він привітав сестер, зазначаючи при цьому, що для нього є великим даром Божим те, що через його руки Господь вводить їх на аскетичну дорогу християнської досконалості. «Ви є ті, хто показує справжній орієнтир у мінливому житейському морі. Дякую за те, що ви відгукнулися, кожен у свій час, на поклик Христовий і увійшли в цей виноградник», - привітав сестер Первоієрарх УГКЦ. Крім того, очільник УГКЦ звернувся й до батьків сестер, подякувавши їм за те, що їхні доньки виросли добрими християнками. «Тільки в добрій християнській родині, де батьки моляться, дитина може почути голос Божий, який кличе її до християнського життя», - звернувся він до батьків сестер. Своєю чергою Провінційна Мати Миколая Ромах, ЧСВВ, подякувавши Главі УГКЦ за те, що він здійснив обряд монашого постригу сестрам василіанкам, звернулася до батьків сестер, кажучи: «Не сумуйте за вашими донями, адже вони обрали гарну дорогу, яка веде до щасливої вічності».

 

Департамент інформації УГКЦ