//

«Mas por Menos»: краще мало, ніж нічого. Послання Папи аргентинським католикам

У неділю 11 вересня у всіх церквах Аргентини  42-й раз пройде благодійна акція «Mas por Menos» з метою зібрати кошти для нужденних сімей країни, які, як і раніше, живуть в умовах крайньої бідності. З цієї нагоди Папа Бенедикт XVI звернувся до аргентинських католиків з особливим посланням, запрошуючи вірних «щедро відповісти» на заклик про допомогу. Святіший Отець підкреслює, що навіть «найменший дар цінний в очах Божих».

 


Дати більше тим, у кого менше, - а саме в цьому полягає сенс назви акції, - допомагає подолати байдужість, разом стати на боротьбу з бідністю. Саме такий дух надихає традиційний збір пожертвувань «Mas por Menos». Його тема в цьому році звучить так: «З твоєю допомогою вибери життя». Зібрані кошти будуть розподілені між 25 єпархіями, де проживають люди, які не мають даху над головою, їжі і доступу до питної води. У цих пожертвування - пише Папа у своєму посланні, надісланому від його імені кардиналом держсекретарем Тарчізіо Бертоне, - повинна міститися «Божественна любов, здатна відмовитися навіть від насущного, щоб допомогти братові, любов, яку не проявляють тільки в деяких окремих випадках, але яка проникає глибоко в життя християнина, уподібнюючи його Богу любові: Його чином і свідченням ми покликані бути ».

 

Бенедикт XVI закликає віруючих до єдності - знаку більш міцного і близького приєднання до Бога, - а також до щедрої і дієвої відповіді на заклик про допомогу. Господь у Євангелії вчить нас, що навіть найменше пожертвування може стати важливим. Папа висловлює сподівання, що благодійний збір пройде успішно, і звертається з молитвою до Богородиці, шанованої в Лухані, небесної покровительки аргентинського народу. Бенедикт XVI просить у Діви Марії підтримати своїм заступництвом всіх учасників починання. У свою чергу, аргентинські єпископи звернулися до віруючих із закликом до солідарності. У своєму посланні вони називають починання «Mas por Menos» простором, створеним з метою соціальної компенсації, якої Аргентина все ще потребує, незважаючи на численні соціальні програми уряду. У травні цього року в аргентинському місті Росаріо відбувся перший національний конгрес, присвячений соціальній доктрині Церкви. На ньому було виявлено, що бідність все ще залишається значною проблемою країни, також як і діалог між Церквою і державою, необхідний для вирівнювання рівня життя і просування цілісного розвитку особистості.

 


Минулого року акція «Mas por Menos» зібрала майже 11 мільйонів песо - близько 2 мільярдів євро. Вони пішли на будівництво житла, їдалень і мікропідприємств.

 

За матеріалами Радио Ватикана