//

«Люблю вас та щиро усіх пригортаю до свого маленького серця!»,- Владика Ігор, Митрополит Львівський

 

«Люблю вас та щиро усіх пригортаю до свого маленького серця!»,- Владика Ігор, Митрополит Львівський

 

 

 

«Коли погляну на своє життя, як особа, що сягнула 60 років, вважаю, що найбільше можу радіти із покаяння, яке чинив перед Богом і продовжую це чинити, завдяки Його великому милосердю, яке він має надомною», - сказав Високопреосвященний владика Ігор, Митрополит Львівський УГКЦ під час подячної Літургії з нагоди  60-річчя своїх  уродин.

 

Митрополит зауважив, що кожна людина приходить на цей світ, щоб сповнити Божу волю, а  саме, відповісти на Його покликання. «Ніхто сам собі не бере життя і приходимо у світ без нашої волі, але Господь кличе нас до життя у певному часі не на якийсь період, а на цілу вічність, - сказав владика Ігор. – Ми нікуди й ніколи не зникнемо: народжуємося у часі, а житимемо у вічності».

 

Ювіляр, дякуючи усім присутнім, рівно ж закликав про допомогу: «Допомагайте мені збирати плоди для вічного життя. Знову і знову дякую усім вам, кланяюся, люблю вас та щиро усіх пригортаю до свого маленького серця».

 

Пригадуємо, що Владика Ігор народився в 3 серпня 1952 році. у с. Липиці Миколаївського району Львівської області в сім’ї вчителя. Після здобуття технічної освіти та служби в армії, вступив до монастиря Чину Найсвятішого Ізбавителя, прийняв тайну священства. За рішенням Синоду Єпископів УГКЦ став Єпископом-помічником Львівської архиєпархії, а відтак у зв’язку з перенесенням осідку Глави УГКЦ до Києва та згідно з рішенням Синоду Єпископів 5-12 жовтня 2004 р. обраний Архиєпископом Львівським, а 29 листопада 2011 року Глава УГКЦ Блаженніший Святослав підніс Львівське архиєпископство до гідності митрополії, яку очолив владика Ігор.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua