//

«Християнські громади – це острови присутності Ісуса Христа». Папа до індонезійських єпископів

«Спонуки до місіонерської діяльності і надалі відіграють істотну роль в житті Церкви і знаходять свій вираз не тільки у звіщенні Євангелія, але також і у свідченні християнської любові», – наголосив Папа Бенедикт ХVІ, приймаючи у п’ятницю 7 жовтня 2011 року індонезійських єпископів з нагоди їхнього візиту "Ad limina Apostolorum".

 

Святіший Отець висловив признання діяльності Католицької Церкви в Індонезії, яка розвивається в нелегких умовах, сприяючи розвиткові порозуміння, толерантності, єдності та справедливості. Папа заохотив єпископів Індонезії і надалі докладати зусиль для підтримки міжрелігійного діалогу та бути носіями миру, витривалості й любові. «Тисячі християнських громад – це острови присутності Ісуса Христа. Будьте завжди з’єднані у вірі, надії й любові між собою та з Наступником святого Петра», – сказав Папа, маючи на увазі, що Індонезія складається з понад 17.000 островів, з яких 6000 – населені.

 

7 мільйонів католиків в Індонезії становлять невелику меншість серед майже 230 мільйонів населення, в переважній більшості мусульман. Єпископську Конференцію Індонезії очолює преосвященний Мартінус Доґма Сітуморанґ, який прибув до Риму разом із 37 єпископами, які представляють 5 церковних адміністративних одиниць та військовий ординаріат. Останній раз єпископи Індонезії були у Ватикані 2003 року, ще за понтифікату Івана Павла ІІ, і це їхня перша можливість зустрінутись із теперішнім Вселенським Архиєреєм.

 

Джерело: Радіо Ватикан