//

«Катехизм збирає всіх, він об’єднує всіх», – с. Луїза Цюпа

«Конференція є великим об’єднавчим чинником нашої Церкви. Катехизм збирає всіх, він об’єднує всіх!», – говорить с. Луїза Цюпа. Також висловлює надію, що поява Катехизму зміцнить зв’язки усієї нашої Церкви, що допоможе нам як в поглибленні, так і у збережені східної ідентичності. У ході зустрічі відбудеться засідання Голів катехитичних комісій, де спільно обговорюватимуться і будуть взяті до уваги ті моменти, які будуть висловленені на пленарному засіданні учасниками конференції.

 

Крім того, 26 червня учасники Конференції братимуть участь у богослужінні, які відбудуться у храмі Різдва Пресвятої Богородиці з нагоди 10 річниці з Дня проголошення наших блаженних і мучеників. Також в Україну завітає архиєпископ Микола Етерович, який 27 червня представить постсинодальний документ про Слово Господнє (Verbum Domini). «Сподіваюсь, що він дуже багато допоможе в тому, щоб могти практично втілювати в життя  саме вчення Церкви про Боже Слово», – зауважує сестра.

 

Також розповідає про працю, яка проведена стосовно біблійного апостоляту: «Слово Боже в житті Церкви». «Два роки тому ми почали працювати над певною програмою біблійного апостоляту: «Слово Боже в житті Церкви». Відбулося дві конференції, матеріали яких уже видрукувані. Матеріали останньої конференції про Святе Письмо в Катехизі, духовності та культурі України також уже є готовими. Уся ця література має допомогти нам краще втілити в життя наші заходи, програму, якими Церква буде духовно готуватися до 1025 років хрещення Руси-України», – повідомляє с. Луїза.

 

Слід відзначити, що на представлення Катехизму з’їдуться гості з Австралії, США, Канади, Бразилії, Аргентини, Сербії, Іспанії, Польщі, Німеччини.

 

Як повідомлялося раніше, ці заходи проходитимуть з 24 по 27 червня 2011 року у рамках відзначення візиту в Україну блаженного Івана Павла ІІ та беатифікації 27 греко-католицьких новомучеників.

 

Для Департаменту інформації
Іванна Рижан