//

«Катехизм є твором Синоду Єпископів УГКЦ», - с. Луїза Цюпа

«Написання Катехизму є справою не лише Катехитичного інституту чи Комісії, це робота всієї Церкви, і Катехизм є твором Синоду Єпископів УГКЦ», – говорить с. Луїза Цюпа у своєму інтерв’ю для Департаменту інформації УГКЦ, з яким читачі зможуть ознайомитись згодом на сайті.

 

Про копітку роботу, яка велася впродовж років, с. Луїза говорить так: «У робочих групах ми опрацьовували кожний текст, кожний рядок, обговорювали кожне слово, дискутували, дописували тексти. Тому ніхто не зможе сказати: «Це є мій текст, а це текст того чи іншого богослова, чи катехита». Все так багато разів перечитано, опрацьовано, що в результаті маємо такий собі всецерковний твір, віровчительний текст».

 

До робочої групи входили: о. д-р Мирон Бендик, о. Іван Гаваньо, о. Тарас Коберинко, п. Михайло Петрович, о. Тарас Барщевський, с. Луїза Цюпа, Блаженніший Святослав, який, за словами с. Луїзи, «майже до останку працював з нами, вичитуючи тексти третьої частини і координував усі ці справи».

 

Секретарем робочої групи є о. Тарас Барщевський, який, як зауважує сестра, на високому фаховому рівні виконував свою секретарську працю.

 

Нагадаємо, що 24-25 червня у Львові з благословення Блаженнішого Святослава, за сприяння Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, Катехитично-педагогічного інституту УКУ та Львівської міської ради відбудеться Всецерковна науково-практична конференція, присвячена довгоочікуваній події в житті Церкви – виданню Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха».

 

Для Департаменту інформації
Іванна Рижан