//

«Гріх – глибока рана, яку кожен сам собі завдає; гріх робить нас розслабленими», - Глава УГКЦ

«У період Великого посту ми часто роздумуємо над природою гріха. Більшість із нас переконана, що гріх є порушенням того чи іншого закону, або ж вважає, що грішити - означає когось образити. Насправді ж, гріх є глибокою раною, яку кожен сам собі завдає; гріх робить нам розслабленими», - про це сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, під час проповіді в другу неділю Великого посту, 11 березня 2012 року, в Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

 

На переконання Першоієрарха Церкви, людство зараз живе у світі «порожніх слів». «Ми не можемо зрозуміти, що означає слово у книгах Святого Письма. Однак, відповідно до біблійного розуміння, слово є силою. Адже коли людина когось благословляє, вона  вимовляє добре слово, яке будує, підносить. Коли ж людина лихословить, її слова мають руйнівну силу», - зазначив проповідник. Предстоятель УГКЦ стверджує, що  «Христос промовляє те слово, яким Бог сотворив небо і землю, але Він не є лише носієм Божого слова, Він сам є Словом Божим, яке будує і відроджує людину».

 

«Від нас, українців, залежить суспільне життя в державі. Якщо ми будуємо це життя на обмані, то сильної і могутньої держави у нас не буде. Отож будьмо подібні до тих чотирьох друзів розслабленого, якого ми згадуємо сьогодні, котрі принесли цього хворого до Ісуса. Принесімо сьогодні до Христа наш український народ і молімося за Україну, тоді цей Великий піст щось змінить у нашому житті і житті нашого суспільства», - закликав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ