//

«Економічний націоналізм»

У четвер 24 лютого АКТ «Обнова» організовує розширений семінар, що заторкне дві теми: 1) «Економічний націоналізм. Історія та принципи», 2) «Людська гідність, народний капіталізм та економічний націоналізм. Наш час.» Семінар розпочнеться о 18:00 у семінарській кімнаті Українського Католицького Університету по вул. Свєнціцького, 17.

 

У рамках заходу відбудеться презентація книги В. Г. Панченка «Формування економічної платформи українського націоналістичного руху у 1920–1950 рр».

 

Доповідачі: Панченко Володимир Григорович, директор Інституту суспільних досліджень, (м. Дніпропетровськ); Сойкін Євген Сергійович, керівник Українського центру консервативної політики, (м. Одеса).

 

Короткий план доповідей:

 

Тема 1 «Економічний націоналізм»:

* Вступ до Економічного націоналізму;
* Економічний націоналізм, як симстема господарювання;
* Співвідношення вільного ринку та державного регулювання;
* Ключові актори: класи чи нації?
* Використання Економічного націоналізму в Світі;
* Умови та підстави створення економічної платформи ОУН. Фінансова система, торгівля, промислова політика та сільське господарство.

 

Тема 2 «Людська гідність»:

* Людська гідність, народний капіталізм та економічний націоналізм. Наш час.
* Людська та національна гідність — фундаментальні цінності здорового суспільства;
* Народний капіталізм — гарантія утвердження та збереження людської та національної гідності;
* Використання методів економічного націоналізму для розбудови народного капіталізму. Протекціонізм держави і протекціонізм громади.
* Протекціонізм громади. Кооперативи як основа національної системи економічної самооборони.

 

Організатори запрошують на семінар усіх бажаючих, кому не байдужа наша Церква і хто зацікавлений в розумінні її суті та особистій активності в її розбудові, а також формуванні власної громадянської позиції.

Джерело: www.laityugcc.org.ua