//

«Двір поган» в місті польських королів

Люди, які вже 30 років займаються політикою і громадською діяльністю, зустрінуться 20 червня у Кракові на «Дворі поган». Серед анонсованих учасників Александр Хал, Ярослав Говін, Тадеуш Мазовєцкі, Ришард Бугай, Мечислав Гіл, Павел Коваль, Войцех Олейнічак і Рішард Терлецкі. Політики задумуються над питанням: «Чи ще можлива спільна турбота про спільне добро?»

 


Дискусію провадитиме єпископ-помічник краківський Гжегож Рись, а пунктом виходу до неї стане преамбула до Конституції Республіки Польща і записані в ній вартості. «На сьогодні поділи між людьми проходять не по лінії віруючий-невіруючий, а на площині вартостей. Для одних духовні вартості є важливими, для інших –ні. Такі зустрічі є пробою відкривання того, що є спільним» - сказав речник Краківської Архиєпархії о.Роберт Ненчек.

 


Ідея «Двору поган» пов’язана з планом Єрусалимського храму, на якому двір для поган(народів) був доступний для кожного, був місцем зустрічей і діалогу. Кілька років тому Бенедикт XVI звернув увагу на потребу творення таких «дворів», місце зустрічі людей віруючих і невіруючих, взаємного слухання і діалогу.

 


Організаторами польського «Двору поган» є Краківська Архиєпархія, Ягелонський Університет (на чиїй території і відбудеться зустріч) а також Інститут Міжрелігійного Діалогу ім.Івана Павла ІІ.

 

За матеріалами: wiara.pl