//

«Допоможи здійснитись мрії»

Кожного року з нагоди свята святого Миколая різноманітні організації проводять акції, метою яких є обдаровувати подарунками дітей-сиріт, які живуть у сиротинцях, школах-інтернатах та навчаються в училищах та університетах. Дітям в цей день дарують солодощі та фрукти, іноді одяг та найнеобхідніші речі. В більшості випадків такі акції є одноразовими і впродовж цілого року про цих дітей забувають.

 

Зважаючи на цей факт, капелани Центру опіки сиріт вирішили, що потрібно провести таку акцію, результатом якої буде щоденна опіка та допомога дітям-сиротам.

 

В 2009 році виникла ідея зібрати кошти на обладнання сенсорної кімнати для дітей, які хворіють на ураження центральної нервової системи (ДЦП) з дитячого будинку, що на вул. Антоновича у місті Львові, більшість з цих дітей - сироти. Важливість цієї кімнати полягає в тому, що можливістю боротися із хворобою на ранньому етапі її розвитку, що збільшує шанси вилікування дитини. З іншого боку батьки, які не мають змоги оплачувати лікування своєї дитини, зможуть безкоштовно відвідувати сенсорну кімнату (це погоджено із дирекцією закладу).

 

У 2010 році завдяки жертовності жителів і гостей Львова та околиць були зібрані кошти на ігрову кімнату для дітей-сиріт з Лівчицької школи-інтернату (Жидачівського району, Львівської області). В цьому навчальному закладі до 2010 року не було кімнати, де діти могли бавитися та відпочивати, проводити вільний час. Кожен з нас розуміє, що спільний відпочинок та ігри є невід'ємною частиною розвитку зростаючої особистості.

 

Унікальність кожної людини зокрема полягає в тому, що вона завжди прагне спілкування. Передусім вона спілкується з оточуючими, але найбільше – з Богом. Відвідуючи сиротинці та інтернати, капелани Центру опіки сиріт зустрілися із проблемою відсутності місця, де б дитина могла на самоті помолитися, тобто поговорити з Богом. Тому і виникла ідея цьогорічну акцію «Доможи здійснитись мрії» присвятити збірці грошей на відкриття Молитовних кутків (Покуття) у таких сиротинцях та школах-інтернатах:

Назва                                                       Адреса                                                   Кількість дітей
Львівська спецшкола-інтернат № 104
 
смт. Брюховичі, вул. Незалежності України, 1 124
Дитячий будинок-інтернат «Вишенька» Кам’янко-Бузький р-н, с. Жовтанці, вул. Перемоги, 1. 50
Навчально-реабілітаційний центр “Мрія” м. Львів, вул. Лисенка 53. 184
Журавенський протитуберкульозний санаторій Жидачівський р-н., смт. Журавно. 90
Винниківська санаторна школа-інтернат №9 для дітей з формами туберкульозу смт. Винники, вул. Галицька, 88а. 150
Львівський дитячий будинок № 1 для дітей-сиріт м. Львів, вул. Таджицька, 23. 123

 

Цього року акція «Допоможи здійснитись мрії» буде проводитися з 5 до 18 грудня у різноманітних навчальних, мистецьких та розважальних закладах міста Львова та околиць.

 

Учасниками акції будуть хлопці та дівчата волонтерського руху «Руки допомоги», що діє при Центрі опіки сиріт.

 

За детальною інформацією звертайтесь:

Координатор акції: диякон Миколай Добруцький, капелан Центру Опіки сиріт, тел.: 0977916782.

Координатор волонтерів: Олександра, волонтер руху «Руки допомоги» при Центрі опіки сиріт тел.: 0962394233.

Наші реквізити:

Західне ГРУ

Приват Банк

МФО 325321

ЗКПО 20784660

№ р/р 26003060441526

Прохання вказати у примітці: “Пожертва на акцію до Дня святого Миколая «Допоможи здійснитись мрії».


Повідомив д-н Миколай Добруцький,
капелан Центру Опіки Сиріт

Джерело: www.ugcc.lviv.ua