//

«Діалог між Церквою і Державою має бути кращим», – Блаженніший Святослав під час зустрічі з Президентом України

21 березня 2012 року відбулася зустріч членів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій з Президентом України Віктором Януковичем. Від УГКЦ учасником зустрічі був Предстоятель нашої Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

 

У своєму слові Глава УГКЦ передусім висловив здивування членів ВРЦіРО тим фактом, що про зустріч з Президентом їх було повідомлено за два дні до її проведення, а сама зустріч призначена на той день, коли мав розпочатися офіційний візит делегації ВРЦіРО до Брюсселю.

 

Крім того Блаженніший Святослав сказав, що той факт, що у зустрічі з Президентом України беруть участь практично усі члени Всеукраїнської ради Церков свідчить про велику повагу, яку вони засвідчують Главі своєї держави.

 

У своєму виступі Предстоятель УГКЦ також наголосив на необхідності розвитку державно-церковних стосунків, що «є важливим чинником гармонійного розвитку нашої країни». При цьому він підкреслив, що сьогодні у нашій державі часом відчувається гостра відсутність діалогу між владою та різними частинами громадянського суспільства. «Розвиток діалогу дозволить знімати ту напругу у суспільстві, яку сьогодні спостерігаємо», – наголосив Глава УГКЦ.

 

Говорячи про міжнародний вимір діяльності Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, Блаженніший Святослав наголосив, що її українській владі не потрібно боятися. «Метою нашої заплановані поїздки до Брюсселю є демонстрація євроінтеграційних прагнень громадян України». При цьому він наголосив, що українська держава має бути зацікавлена у таких контактах, адже вони служать розвитку європейської перспективи України.

 

Блаженніший Святослав висловив сподівання, що про планові зустрічі з Президентом їх учасників повідомлятимуть щонайменше за тиждень до їх приготування та стосунки між органами влади та представниками Церков будуватимуться на паритетній основі.

 

Віктор Янукович після таких слів Глави УГКЦ подякував йому за відвертість та заявив, що він не був поінформований про візит делегації ВРЦіРО до Брюсселю. Крім того Президент України запевнив, що державна влада жодним чином не хоче і не буде перешкоджати міжнародним контактам Церков і релігійних організацій.

 

При цьому він подякував усім учасникам зустрічі «за те духовне служіння, яке вони несуть людям».

 

Департамент інформації УГКЦ

Фото: www.president.gov.ua