//

«Бути святим – це мати любов у серці»: молодіжні нічні чування з св. Іваном Боско

Про святість, щастя і служіння роздумували учасники молодіжних нічних чувань в архикатедральному соборі Святого Юра у Львові з нагоди перебування тут мощів Івана Боско.

 

Як повідомили в Комісії у справах молоді Львівської архиєпархії, нічні духовні роздуми розпочались із науки отця Оноріно Пістеллато, який є Провінційним настоятелем салезіян УГКЦ. Він розповів, що секретом «повного щастя» є близькість та дружба з Ісусом. Це бажання закладено Богом у природу людини. На думку проповідника, фундаментальною основою «повного щастя» є часте Святе Причастя та набожність до Богородиці.

 

Рівно опівночі розпочалась Божественна Літургія, після якої, за сприянням Комісії у справах молоді Львівської архиєпархії, відбулось частування у приміщенні, що знаходиться поблизу храму.

 

Нічні чування продовжились Молебенем до Богородиці та проповіддю про місце Пресвятої Діви Марії у житті Івана Боско. Згодом розпочали молитись Вервицю, у поєднанні із уривками зі щоденника святого. Із цих уривків можна було дізнатись про дитинство Івана Боско, його становлення як християнина, життєві вибори і переживання, помилки та власні духовні перемоги.

 

Завершились чування виставою про життя святого, Акафістом до Богородиці, мируванням та роздачею просфори. Несподіванкою для присутніх стало те, що до кожної просфори було прикріплено клаптик паперу з короткою фразою – те, що на завершення чувань тобі хотів побажати Святий.

 

Джерело: http://www.ugcc.lviv.ua