//

«Більшу увагу плануємо приділити розвитку спільнот» - о. Любомир Гладюк

В кінці січня цього року в Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії УГКЦ відбулась ротація кадрів. Новим Головою призначено о. Любомира Гладюка, який раніше був заступником голови комісії.

 

Тоді як о. Тарас Милян відтепер очолює Благодійну організацію «Фундація духовного відродження» Львівської Архиєпархії. Основна мета якої є підтримка та розвиток Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, а також стимулювання і фінансова підтримка комісіям, які є створені, зареєстровані і працюють у структурі Львівській Архиєпархії. Отець Любомир Гладюк дав короткий коментар про основні напрямки діяльності Комісії в майбутньому:

 

«Ми і надалі продовжуватимемо розвивати вибрані і вже випрацювані напрямки діяльності Комісії. Кардинальних змін не передбачаємо, лише трошки можуть зміститись акценти. Цього року більшу увагу плануємо приділити розвитку спільнот, проведення різноманітних тренінгів та навчань» - повідомив новий Голова комісії о. Любомир.

 

«Одним із нових цьогорічних проектів, над яким зараз працює Комісія, є організація літніх таборів для молоді. Вони пройдуть під гаслом «Року віри», оголошеним папою Бенедиктом XVI. Але особливістю буде те, що ми залучивши Інститут лідерства та управління, що діє при УКУ, отців салезіян та інших кваліфікованих тренерів маємо на меті навчити спільноти, як кваліфіковано та грамотно здійснити проведення літнього табору. Тобто не Комісія безпосередньо організовуватиме табори, а створить всі умови для того, щоб молодь сама, використовуючи набуті на тренінгах знання, реалізувала цей захід.


На нашу думку, такий формат є справді корисним, адже, як кажуть, отриманні навики за плечима не носити» - розповідає о. Любомир

 

Підготувала Христина Жидецька, mkla-ugcc.org