//

«Арену Львів» освятили священики всіх конфесій міста

13 листопада владика Венедикт, настоятель Собору св. Юра, та святі отці – представники усіх шести конфесій Львова освятили новозбудований стадіон «Арена Львів».

 

Владика Венедикт після освячення сказав: «Господь, який створив Всесвіт і дає життя кожній людині, сотворив через людей це чудо. Сотворив це місце, щоб люди не тільки змагалися в спорті, здобуваючи перемоги, але щоб люди, приходячи на цей стадіон, подивляючи його велич і красу, подивляли й те, який Господь великий і всесильний. Зичу, щоб краса, велич, могутність цього стадіон заставляли нас думати, яким великим є Господь. Хай Боже благословення буде усім тим, хто перебуватиме на цьому стадіоні».

 

Він додав: «Зичу також, щоб цей стадіон не був лише ареною спортивних змагань, але був ареною, де можуть відбуватися різні суспільні події, відбуватися церковні події. Щоб це було місцем зустрічі львів’ян, щоб люди зустрічалися, пізнавали один одного. Хай Господь благословить цей стадіон!».

 

Міський голова Львова Андрій Садовий подякував духовенству і зазначив: «Львів’яни хвилювалися на всіх етапах будівництва стадіону, але з нами завжди була Божа ласка». «Перед початком будівельних робіт, коли ще було поле, поросле травою, сюди приїжджав о. Вороновський. Він благословив цю територію на будівництво стадіону. Коли закладали капсулу у будівництво фундаменту, капелан Львівської міської ради, о. Фредина благословив і посвятив. – сказав А.Садовий – Сьогодні владика Венедикт із отцями- представниками усіх конфесій освятили прекрасну львівську арену. Я переконаний, що ця арена, як одна з найкращих у Європі, буде давати можливість нашим футболістам тільки перемагати, і бажаю, щоб львів’яни отримали велике задоволення і радість від перегляду всіх матчів і дійств на цьому стадіоні».

 

Зазначимо, 15 листопада на «Арені Львів» відбудеться перший футбольний матч – між збірними України та Австрії. Футбольне поле на стадіоні до цього уже ретельно підготовлене. Тим часом довкола стадіону будівельники продовжують вкладати покриття на паркувальних майданчиках, пішохідних зонах.

 

Нагадаємо, «Арена Львів»  розрахована на 34915 осіб. Будівництво розпочалось в листопаді 2008 року. Кошторисна вартість – 2287 млн грн.

 

Джерело: zaxid.net