//

«Anonymous» вдруге атакували сайт Ватикану


Хакери зламали доступ до персональних даних журналістів з Радіо Ватикану і виклали їх в Інтернеті, а веб-сайт Ватикану вже вдруге за декілька днів зазнав атаки, яка, як вважають, є ділом рук аморфної групи інтернет-активістів «Anonymous», повідомляє FoxNews.

Нагадаємо, що 7 березня хакери з групи Anonymous атакували сайт Ватикану (www.vatican.va), пояснюючи, що ця дія є знаком протесту проти всього, від доктрини Католицької Церкви до сексуальних скандалів.


Сайт vatican.va був недоступний до другої половини середи.

У заяві, розміщеній на сайті Pastebin, йдеться, що група звинувачує радіостанцію  Ватиканського Радіо у тому, що її сигнали спричинюють високий рівень захворюваності на рак – посилаючись на доповідь Національного інституту раку 2010 року щодо смертей біля передавачів Радіо Ватикану. Група опублікувала особисту інформацію, щоб спричинити тиск на станцію.

«З жалем мусимо повідомити, що ваші системи не такі безпечні, аніж вам хотілося б вірити, в той час коли увага була прикута до сайту vatican.va, ми взяли на себе сміливість реалізувати невелике вторгнення у вашу систему», – йдеться в заяві.

Працівники Ватикану не коментують збоїв у роботі сайту, бо атака все ще триває, але на акаунті Папи Римського у соцмережі Twitter про понеділковий інцидент можна було прочитати, що група «Anonymous» вдруге атакувала сайт Ватикану.